Hoe lang gaat een cv ketel gemiddeld mee?

De gemiddeld leeftijd van een cv ketel is 15 jaar. Hierna doet deze het nog wel, maar werkt minder zuinig. En daarbij neemt de kans toe dat de CV-ketel problemen gaat vertonen. Het preventief vervangen van een Cv ketel als deze ouder is als 15 jaar levert je een zuinigere cv ketel en minder kans op een storing op.

Wat is het verschil tussen VR-Ketel en een HR-Ketel?

Tegenwoordig worden er eigenlijk geen Vr-ketels meer verkocht.

Een HR-ketel heeft een veel Hoger Rendement. Een HR-ketel mag pas zo heten bij een rendement van minimaal 107%. Het aardgas wordt zó efficiënt gebruikt dat het rendement ‘technisch’ hoger dan 100% ligt. Daarnaast maakt een HR-ketel slim gebruik van de restwarmte. Hierdoor verdient een HR-ketel zichzelf binnen een aantal jaar terug. In vergelijking met een conventionele VR-ketel bespaar je tot 270 euro per jaar op je gasrekening.

Kan ik op meerdere plekken warm water krijgen met mijn CV-ketel?

CV-ketels worden ingedeeld in de zogenaamde CW-klasse. Dit staat voor Comfortklasse Warmwater. Kort gezegd: hoe hoger het getal des te meer warm water. Vanaf de CW-5 klasse wordt warm water tappen op twee punten mogelijk. Maar let op, want de CV-ketel is niet alleen, ook de waterdruk is van invloed op de hoeveelheid warm water.

Mijn cv-ketel is kapot. Hoe snel kan ik een nieuwe CV-ketel laten installeren?

Heeft je Cv-ketel regelmatig een storing? En is deze ouder als 15 jaart? Dan wordt het mogelijk tijd om een nieuwe Cv-ketel te kopen. In de meeste gevallen kunnen wij je snel helpen. Vaak al de volgende dag.

Heb je dus met spoed een nieuwe Cv-ketel nodig? Bel dan  072-2202297

Op werkdagen zijn wij geopend tussen 8:00 – 21:00
Ook in het weekend kan je ons bellen, tussen 10:00 – 17:00

Storingen aan je Verwarming of warmwatertoestel nemen wij direct in behandeling of verhelpen wij binnen 24 uur

Afhankelijk van de leeftijd, kan het raadzaam zijn om de aanschaf van een nieuw toestel te overwegen. Beschik je over een onderhoudsabonnement dan wordt de Cv ketel tijdens het onderhoud nagekeken. Worden er geen bijzonderheden geconstateerd, dan kunt je ervan uit gaan dat het toestel nog goed functioneert. Weet wel dat de technieken doorgaan en hierdoor een nieuwe cv ketel weer zuiniger werkt als een toestel van 15 jaar oud.

Bij het installeren van een nieuwe cv ketel letten we op een aantal punten

  • Verwijderen en afvoeren oude cv ketel.
  • Monteren van de nieuwe cv ketel.
  • Aansluiten van de nieuwe cv ketel op bestaande leidingen en rookgas dakdoorvoer of muurdoorvoer.
  • Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit materialen om uw nieuwe cv ketel goed en veilig aan te kunnen aansluiten.
  •  Bij de installatie van uw nieuwe cv ketel wordt altijd het expansievat, overstortventiel, gaskraan, inlaatcombinatie vervangen en monteren we onder of naast de cv ketel een vul en aftapkraan.
  •  Inregelen en afstellen en proefstoken van de cv ketel
  • 2 Jaar volledige garantie.
  • En uiteraard leveren wij de werkplek schoon en gebruiksklaar op.
  • Plus het 2e jaar gratis onderhoud

Uiteraard nemen wij ook de tijd om je uitleg te geven over de bediening van de cv ketel en thermostaat.

 

Op een nieuwe cv ketel die is geleverd en geïnstalleerd is door WarmteTechniek Plus ontvangt je twee jaar all-in garantie op de cv ketel en de installatie ervan. All-in garantie houdt in: incl. voorrijkosten, arbeidsloonkosten en materiaal kosten.

 

Stel een vraag

Heb je hulp of advies nodig?

Wij denken graag met je mee en bieden de beste oplossing.
Stel een vraag