Een Slimme Thermostaat

Slimme thermostaat? Wat is het en wat kun je er mee

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee je meer grip krijgt op je energieverbruik. De meeste slimme thermostaten zijn op afstand bestuurbaar via een app, zodat je waar je ook bent de temperatuur in huis kunt regelen. Daarnaast zijn slimme thermostaten vaak zelflerend: ze regelen op basis van gegevens uit het verleden het meest gunstige stookgedrag.

Temperatuur regelen op afstand

Een handig hulpmiddel van de slimme thermostaat is als deze op afstand te bedienen is via internet of je smartphone. Dan wordt het mogelijk om de temperatuur in huis te regelen waar je ook bent.

Het op afstand bedienen is mogelijk met alle slimme thermostaten.

Energie besparen met tijdregeling

Alle slimme thermostaten hebben de mogelijkheid om middels een klokprogramma de temperatuur in huis te regelen. Daarmee is het mogelijk om vooraf te bepalen welke temperatuur uw woning moet hebben op verschillende momenten van de dag. Daarmee kunt u besparen op uw energiekosten. Sommige slimme thermostaten houden zelfs rekening met wanneer u thuiskomst door middel van geofencing. Dankzij deze techniek ‘voelt’ de thermostaat wanneer u in de buurt bent en zet op dat moment de verwarming vast aan.

Remeha eTwist Slimme thermostaat

Wat maakt een slimme thermostaat slim?

Op afstand bedienbaar: De meeste slimme thermostaten zijn op afstand bedienbaar met behulp van een app of website, waardoor u nooit meer onnodig de verwarming aan laat staan.

Zelflerend vermogen: Thermostaten die zelflerend zijn, regelen op basis van gegevens uit het verleden het meest gunstige stookgedrag.

Buitentemperatuur: Sommige thermostaten houden rekening met de buitentemperatuur.

Verschillende vertrekken: Er zijn slimme thermostaten werken met zoneregeling, m.a.w. die onderscheid maken tussen verschillende vertrekken. Zo kan u het ene vertrek meer of minder verwarmen dan het andere.

Aanwezigheidsdetectie: Diverse slimme thermostaten kunnen zichzelf inschakelen als er m.b.v. bewegings- of lichtsensoren gemerkt wordt dat er iemand thuis is.

Het bedienen van verlichting (op afstand)

Sommige thermostaten maken het ook mogelijk om verlichting of andere huishoudelijke apparaten op afstand aan en uit te zetten. Dit gebeurt meestal met zogenaamde ‘slimme stekkers’. De slimme stekkers communiceren met de app die bij de slimme thermostaat hoort. Daarmee kan je ze in- of uitschakelen. Een extra manier om energieverspilling tegen te gaan!

Onze slimme thermostaten

Gelijk mee bestellen bij aanschaf van een nieuwe cv ketel

Honeywell Evohome Slimme thermostaat

Honeywell Evohome

De Honeywell evohome is de opvallende, elegante, centrale bedieningsinterface van het evohome draadloze zoneregelsysteem. Via het eenvoudig te bedienen touchscreen in full color kunt u een volledig individueel weekprogramma instellen.

lees meer
Remeha eTwist Slimme thermostaat

Remeha eTwist

Met de eTwist en de eTwist app regelt u de temperatuur in een handomdraai. Snel, gemakkelijk en accuraat, waar u ook bent. Met de eTwist zet Remeha de volgende stap in comfort beleving.

lees meer
Intergas Incomfort Slimme thermostaat

Intergas Incomfort

Incomfort van Intergas maakt van een smartphone een slimme thermostaat!
Het op afstand hoger en lager zetten en het samenstellen van een weekprogramma zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden

lees meer
Ithodaalderop spIDer Connect Slimme thermostaat

Ithodaalderop spIDer Connect

spIDer Connect bestaat uit de slimme klimaat thermostaat, Gateway en bijbehorende Apps. Geschikt voor OpenTherm® geregelde CV-ketels en WarmtePompen.

lees meer
Nefit Easy Slimme thermostaat

Nefit Easy

Waar u ook bent, u kunt altijd uw cv regelen met de Easy app op uw smartphone en tablet. U kunt zien hoe warm het thuis is en op afstand de temperatuur aanpassen. De bediening van de Easy zelf is een wonder van eenvoud.

lees meer
Honeywell Round Connected Modulation Slimme thermostaat

Honeywell Round Connected Modulation

Zijn optimaal en intelligent stoken net zo belangrijk is als eenvoudige bediening – zelfs wanneer u niet thuis bent? Dan is de Round Connected Modulation (Y87C2004) de beste keuze. Via het OpenTherm® protocol wordt de brandercapaciteit continu aan de actuele warmtebehoefte aangepast.

lees meer