Onderhoud aan je mechanische ventilatie- box

Het mechanische ventilatie systeem in huis zorgt voor de verversing van lucht in je woning en de afvoer van vocht en nare luchtjes. Het is daarom belangrijk om jouw ventilatiesysteem regelmatig te laten onderhouden om vocht en schimmel in je woning te voorkomen.

Doordat vuil en stof zich aanhecht op de waaier van de ventilator verminderd de capaciteit van de afzuigbox met wel 10% per jaar, door deze jaarlijks te laten onderhouden voorkom je capaciteit verlies en blijft de mechanische ventilatie-box in goede conditie.

Het laten schoonmaken van jouw ventilatie- box kan al voor  € 29,50= in combinatie met het jaarlijks onderhoud aan de cv ketel.

vervuilde mechanische ventilatie

Compleet reinigen van ventilatiekanalen en (mv) box

Wanneer is er voor het laatst onderhoud aan de ventilatie uitgevoerd? ‘niet’ nou je bent niet de enige, aan het reinigen van de ventilatiekanalen wordt vaak niet gedacht. Dit komt omdat deze weggewerkt zijn en je er niet in kunt kijken maar na verloop van tijd vervuilen ze behoorlijk met vuil en stof hierdoor neemt de afzuig capaciteit af en de kans op gezondheidsproblemen toe. Vervuilde ventilatie is een broedplaats voor bacteriën en schimmels.

Welke problemen kom je tegen bij vervuilde ventilatiekanalen

 1. schimmelvorming
 2. vocht in de woning
 3. vieze luchtjes
 4. geluidsoverlast
 5. hogere energie rekening
 6. gezondheidsklachten

Om te voorkomen dat schimmels en bacteriën zich ophopen en verspreiden via de ventilatiekanalen is het raadzaam om elke 4 jaar de kanalen te laten reinigen en 1 keer per jaar de ventilatiebox deze laatste kun je prima combineren met het onderhoud aan de cv ketel.

Reinigen ventilatiekanalen

Wij reinigen de ventilatiekanalen met de zogeheten borstel-techniek in combinatie met een krachtige stofzuiger, hierdoor werken wij bijna geheel stofvrij daarna wordt de ventilatibox compleet gereinigd, ventielen worden schoongemaakt en terug geplaatst.

Het schoonmaken van de afzuigventielen alleen is niet voldoende. WarmteTechniek Plus zorgt voor een grondige, professionele reiniging van de luchtkanalen en mechanische ventilatiebox

Zo weet je zeker dat jouw ventilatiesysteem altijd genoeg vervuilde lucht afvoert.

Het compleet reinigen van de ventilatiebox en ventilatiekanalen voor € 139.00

Hangt er nog zo’n oude metalen ventilatie-box?

Hangt er nog zo’n oude metalen afzuig- box op zolder of is je ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Overweeg dan om deze te vervangen voor een nieuwe.

Een oude ventilatie-box werkt nog met een wisselstroom motor, de nieuwe zijn daarentegen uitgerust met een aanzienlijk zuiniger gelijkstroom-motor. Door gebruik te maken van deze gelijkstroom-motor levert dit per jaar een besparing op van maar liefst € 40,= tot € 60,= op jouw energierekening. Met deze besparing heb je dus de investering van een nieuwe ventilatie-box al in een paar jaar terug verdiend.

Oude mechanische ventilatie

Vervang jouw ventilatiebox voor € 249,= gelijktijdig met het onderhoud aan het ventilatiesysteem.

Het vervangen van de ventilatie box is exclusief reiniging van de kanalen. De ventilatie box heeft het meeste effect wanneer ook de kanalen van jouw ventilatiesysteem regelmatig worden gereinigd. Kies daarom voor reiniging van het ventilatiesysteem i.c.m. het vervangen van de box. Deze combinatie geeft je het beste rendement en een optimaal fris en gezond binnenklimaat.

WarmteTechniek Plus kies je voor meer veiligheid, comfort, zekerheid en minder kosten.

Onderhoud mechanische ventilatiebox

2950Eenmalig
 • in combinatie met cv ketel onderhoud
 • Incl. voorrijden
 • Incl. arbeidsloon
 • excl. materiaal

Complete reiniging ventilatie

13900Eenmalig
 • Incl. voorrijden
 • Incl. arbeidsloon
 • excl. materiaal

Onderhoudsabonnement Cv-ketel + Mv box

10900Per jaar
 • incl. voorrijden
 • incl. arbeidsloon
 • excl. onderdelen
 • 12 maanden service
Stel een vraag

Heb je hulp of advies nodig?

Wij denken graag met je mee en bieden de beste oplossing.
Stel een vraag

Het Werkgebied van WarmteTechniek Plus Omvat:

Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaandam, Beverwijk, Akersloot, Heemskerk, Castricum, Heiloo, IJmuiden, Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Middenmeer, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Purmerend, Edam, Volendam, Monnickendam en Broek in Waterland, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude, Broek op Langedijk, Sint Pancras, Den Helder.